Beste wensen

Op 3 januari 2016, over deze onderwerpen: Lokaal beleid

Beste inwoners van Lanaken,

namens het bestuur en de mandatarissen van N-VA Lanaken wens ik jullie allen het allerbeste toe voor 2016. Dat dit jaar voor jullie allen een jaar van goede gezondheid, liefde en vreugde mag zijn.

Ik wil van de gelegenheid ook gebruik maken om de nieuwe schepenen, Astrid Puts en Viviane Schellingen, veel succes te wensen in de uitvoering van hun mandaat. Als nieuwe bewindsvoerders zullen ze zich onmiddellijk moet laten gelden. In elk van hun vakgebieden heeft Lanaken nog heel wat werk te verrichten. De vraag is natuurlijk in hoeverre ze zelf nog hun stempel kunnen drukken op het beleid. Men zal de komende jaren vooral voort borduren op de beleidslijnen die men de voorbije jaren heeft uitgewerkt.

De voorbije maanden en weken is er 1 thema constant in het nieuws geweest, nl de vluchtelingencrisis. Ook Lanaken doet een extra inspanning om vluchtelingen op te vangen. We zijn er van overtuigd dat dit kan in Lanaken. Maar we willen uiteraard ook dat elke andere Vlaamse gemeente dezelfde soort inspanning doet. Op termijn zullen we dit probleem niet op lokaal vlak kunnen oplossen maar wel op Europees niveau. En laat het nu net daar ook niet evident zijn om degelijke beslissingen te nemen.

Wat betreft de lokale veiligheid ben ik verheugd te zien dat er toch veranderingen aan het gebeuren zijn. Onze partij heeft regelmatig het probleem van de veiligheid in Groot-Lanaken aangehaald. Op regelmatige tijdstippen hebben we gevraagd om burgerinformatienetwerken op te starten, om meer politie op straat te krijgen. Dankzij een privé-initiatief zien we nu verschillende Whatsapp-groepen opgericht worden. Wij steunen dit initiatief dan ook volledig. Dit privé-initiatief ontslaat het gemeentebestuur niet van hun taak om de veiligheid van hun burgers te garanderen.  

Beste Lanakenaar, ook wij hebben ons nieuwjaarslijstje gemaakt met goede voornemens voor 2016.

U mag van ons ook weer eigen voorstellen verwachten op de verschillende raden waarin onze mandarissen zetelen.
Kritische teksten en opinies zullen ook dit jaar op verschillende media verschijnen.
Onze bestuursleden en mandatarissen zullen regelmatig naar activiteiten van de vele verenigingen gaan.
Maar vooral, we zullen altijd ten dienste staan van jullie. We zullen altijd trachten om jullie te helpen met vragen waar jullie geen oplossing voor zien.

Johan Pauly
Voorzitter
Provincieraadslid

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is