Spaanse toestanden in Lanaken

Op 20 oktober 2017, over deze onderwerpen: Sprokkels uit de gemeenteraad, Wonen en ruimtelijke ordening

Enkele maanden geleden is burgemeester Keulen mee op de populistische kar gesprongen om historische beelden te slopen. Dit naar aanleiding van enkele feiten in Amerika. Voor de burgemeester moet de Cyriel Verschaevestraat in Lanaken verdwijnen. Voor hem was het duidelijk. Het kon niet zijn dat men in Lanaken nog langer gebruik zou maken van deze straatnaam.

N-VA Lanaken heeft gevraagd om hiervoor de mensen te bevragen. Maar ondanks het feit dat OVLD toch een partij is die burgerinspraak als 1 van haar basisideeën heeft, heeft de burgemeester geen inspraak gevraagd van de inwoners van de straat. Het is zoals altijd bij de OVLD: burgerinspraak mag alleen toegepast worden als het hen goed uitkomt.

Een bevraging bij de inwoners van de straat wijst uit dat er 38 mensen tegen een wijziging zijn en 2 mensen zijn voor een wijziging. Dan stellen wij ons de vraag waar de burgemeester het mandaat haalt om de wijziging er zomaar door te duwen. Dit begint zowaar op Spaanse toestanden te lijken waarbij de wil van de bevolking ook niet wordt gevolgd en waarbij men manu militari wilt vasthouden aan het eigen grote gelijk. Is dit de arrogantie van 12 jaar aan het bestuur zitten van een gemeente?

En de inwoners dan? Die hebben gewoon niets te zeggen. Op een info-vergadering werden er 3 nieuwe namen voorgesteld waar zij mochten uit kiezen. Er werd hen niet eens gevraagd of zij de straatnaam wilden veranderen. De burgemeester durfde deze confrontatie niet aan.

Het zou de mensen van de straat niets gaan kosten, werd er gezegd. De gratis en voor niets politiek verschijnt zo weer ten tonele en dit in een door OVLD bestuurde gemeente. Dit eigengereide optreden van de burgemeester kost de Lanakense belastingbetaler al snel enkele duizenden euro’s.

Dit is blijkbaar democratie in Lanaken: 1 man wilt iets en de rest moet er voor opdraaien.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is