OVLD heeft jarenlang teveel belastingen geheven.

Op 21 mei 2014

In Lanaken hebben we een gezinsbelasting, bedrijvenbelasting, een belasting 2de verblijven en nog allerlei andere belastingen. Op de koop toe werden er in Lanaken onterechte belastingen geheven.

Het gemeentebestuur, met OVLD als grootste fractie en ook de schepen van financiën levert, heeft jarenlang toegelaten dat er onterechte belastingen werden geheven. Een uitspraak van de rechter heeft dit bevestigd nadat het gemeentebestuur een klacht had gekregen omtrent onterecht geïnde gezinsbelasting.

Een gevolg van de gerechtelijke uitspraak is dat eigenaren van 2de verblijven nu kunnen zeggen dat de gemeente jarenlang onterechte belastingen heeft geheven. Dit maakt dat de gemeente maar liefst meer dan 120.000 € dreigt te moeten terugbetalen aan deze eigenaren. Voor sommige mensen kan dit oplopen tot meer dan 1500 euro.

Het gemeentebestuur wilt nu het belastingsreglement aanpassen, anders dreigt het gemeentebestuur elk jaar bijna 18.000 € mis te lopen. Dit lossen ze nu op door de belasting van de 2de verblijven te verhogen met maar liefst 42%!! 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is