N-VA vindt smaakcommissie onvoldoende

Op 23 februari 2012

Naar aanleiding van een enquête van N-VA waaruit blijkt dat een meerderheid het bier en de cola in de gemeentelijke zalen in Lanaken niet lekker vindt, heeft N-VA een vraag gesteld op de gemeenteraad. Het schepencollege (O-VLD & SP.A) beslist nu dat er een smaakcommissie komt die mag oordelen welke producten het lekkerste zijn.

Enerzijds is N-VA opgelucht dat er rekening zal gehouden worden met de kwaliteit en de smaak van het product, zoals de inwoners van Lanaken gevraagd hebben. Een vereiste is natuurlijk wel dat de smaakcommissie volledig onafhankelijk aangesteld zal worden en ook onafhankelijk haar werk zal kunnen doen. 

Wij vinden het echter niet kunnen dat de smaakcommissie haar werk zal moeten doen met behulp van flessenbier in plaats van vaten, wat natuurlijk een groot smaakverschil geeft. Flesjesbier proeven om een aanbesteding van getapt bier te verantwoorden is appelen met citroenen vergelijken.

En over de kwaliteit hadden we minstens verwacht dat de criteria van onderhoud van de tapinstallaties mee opgenomen zouden worden in de aanbesteding. Het is niet alleen het merk, maar ook de kwaliteit van de tapinstallatie die bepalend is.

De N-VA zal zich vanavond op de gemeenteraad dan ook onthouden met de motivatie dat dit een mooie poging van de meerderheid is om op de populistische kar te springen. Wij hebben gewoon gevraagd dat men andere criteria bij de aanbesteding mee zou opnemen. Smaak is er een van, maar is subjectief.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is