Kansarmoede nooit zo groot in Lanaken!

Op 1 juli 2016, over deze onderwerpen: Sociaal beleid

Vandaag werden de nieuwe cijfers over de kinderarmoede in Limburg gepubliceerd in Het Belang van Limburg. Lanaken komt er in deze cijfers nog slechter uit dan in 2014.

In 2014 groeide 11% van de Lanakense kinderen op in kansarmoede. In 2015 was dit al gestegen naar 14,5%. Dit wilt zeggen dat 1 op 7 kinderen in Lanaken hierdoor bedreigd wordt. En het ziet er naar uit dat de stijging nog niet gedaan is.

“Ik vind dit hallucinante cijfers voor een gemeente waar heel wat rijke inwoners wonen. We moeten ons dan ook vragen stellen waar deze stijging vandaan komt. Heeft dit enkel te maken met de sluiting van Ford Genk of zijn er andere oorzaken, vraagt Johan Pauly zich af.

N-VA Lanaken vindt het dan ook frappant dat de voorstellen van N-VA minister Homans om kansarmoede aan te pakken nog niet eens bekeken worden. Zo werd het voorstel van N-VA Lanaken om 1€ maaltijden in Lanaken te voorzien, weggelachen door OVLD en SPa/Groen.

Daarnaast kreeg ook het voorstel van minister Homans om kansarme jongeren mee te laten sporten geen enkele ondersteuning of medewerking van dit gemeentebestuur.

Het is duidelijk dat dit gemeentebestuur enkel en alleen maar inzet op meer beton en bakstenen. Sociaal beleid wordt helemaal naar de achtergrond geschoven. De bouw van een zwembad en sporthal moeten de lakse houding van dit gemeentebestuur op sociaal gebied verdoezelen. Er wordt in Lanaken sneller geld vrijgemaakt voor het uiterlijke vertoon dan voor de echte noden van de mensen.

Johan Pauly: “SPa is bij elke verkiezing klaar om in het midden van het bed te gaan liggen. Ze staan ook altijd als 1ste in de rij als het gaat om de postjes te nemen. SPa zit hier in Lanaken al sinds mensenheugenis in elke meerderheid. En toch stijgt de kansarmoede en de armoede in Lanaken. Het is duidelijk dat het socialisme in Lanaken er niet is voor de Lanakenaar maar ten dienste van zichzelf. Door het uitdelen van postjes heeft burgemeester Keulen zijn handen vrij om zonder veel tegenspraak in Lanaken zijn plannen van verkavelen, beton en grootheidswaanzin verder uit te werken. En de Lanakense kinderen betalen uiteindelijk de rekening, nu en in de toekomst!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is