#EerstLuisterenDanDoen

Op 14 maart 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

Inspraak in Lanaken? We hebben de voorbije jaren en maanden genoeg voorbeelden gezien van te weinig of geen inspraak.

Het verkeerscirculatieplan Lanaken centrum

De plannen waren klaar en de aanbesteding was reeds toegewezen. Toen pas kwam men tot de vaststelling dat men geen advies had van handelaren of inwoners. Het plan wordt dan gewoon uitgevoerd, ook al zijn er op dat ogenblik al heel wat protesten. Achteraf, na nog meer protest en een superslechte score op de gevraagde enquête, wordt het verkeersplan in Lanaken-centrum aangepast. Het kost de Lanakenaar extra belastinggeld om deze fouten recht te zetten.

Sociale woningen in Neerharen-centrum

In 2012 kwamen plannen naar boven om in het centrum van Neerharen sociale appartementen te bouwen. Ondanks protest van het hele dorp, werd de vergunning toch afgeleverd. Sinds 2017 is de vergunning vernietigd en is Neerharen een bouwput rijker. Dit ontsiert de hele buurt van het authentieke Neerharen. En hoe moet het nu verder hiermee?

Dit zijn 2 projecten waar er niet geluisterd is naar de bewoners. Twee projecten waar het OVLD-Spa-Groen bestuur gewoon doorging, zonder omkijken. Maar ook bij andere beslissingen van het schepencollege merken  we regelmatig het gebrek aan inspraak door mensen, buurtbewoners of adviesgroepen.

N-VA staat voor verandering

N-VA wilt dit veranderen. Inspraak voor de adviesraden en buurtcomités moet weer de norm worden. Voor N-VA is de Lanakenaar wel mondig genoeg om zijn zegje te doen. Voor N-VA is de Lanakenaar wel verstandig genoeg om verder te kijken dan zijn eigen voordeur.

N-VA geeft de Lanakenaar weer een stem. Een stem in de uitbouw van zijn/haar eigen buurt.

 

#BeterLanaken

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is