Natascha Pernet wordt het nieuwe gemeenteraadslid

Op 17 april 2017, over deze onderwerpen: Sprokkels uit de gemeenteraad

Tijdens de gemeenteraad van maart gaf Luc Prevaes te kennen niet langer te willen zetelen als gemeenteraadslid. De N-VA-fractie moest hierdoor op zoek naar een opvolger.

In eerste instantie kwam Lizzy Veltjen in aanmerking. Zij werd door het bestuur van N-VA Lanaken dan ook naar voren geschoven als opvolgster. Maar het bleek voor Lizzy niet mogelijk om haar mandaat als gemeenteraadslid te combineren met haar persoonlijke en professionele situatie. Lizzy gaf dan ook te kennen om haar mandaat niet op te nemen.

De lijst met opvolgers wordt bij elke verkiezing vastgelegd aan de hand van het aantal voorkeurstemmen. Hierdoor was de volgende opvolger voorzitter Peter Clauwers. "Ik heb besloten om mijn mandaat ook niet op te nemen. Ik ben pas een half jaar voorzitter. Het is belangrijk voor de continuïteit van de afdeling en partij dat het bestuur nu blijft verder werken. Daarnaast is het volgend jaar een belangrijk verkiezingsjaar voor ons. Ik wil nu samen met het bestuur en de fractie keihard werken om na de verkiezingen de nodige veranderingen te kunnen doorvoeren in Lanaken.", aldus de voorzitter.

Natascha Pernet gaf te kennen dat ze graag het mandaat wilde opnemen en er dan ook voluit voor te gaan.

"Ik had nooit gedacht om ooit nog in aanmerking te komen voor de gemeenteraad. Een paar jaar geleden heb ik met volle goesting meegedaan aan de verkiezingen. Ik ben blij om dan nog meer dan 1,5 jaar mijn steentje te kunnen bijdragen. De partij mag op mij rekenen. Maar vooral de Lanakenaar kan op mij rekenen. Met Piet van Berkel en Johan Pauly heb ik 2 schitterende leermeesters aan mijn zijde. En met Karin zal ik voor de nodige vrouwelijke inzichten zorgen in de fractie.", zegt Natascha.

Peter Clauwers: “Het bestuur is blij dat Natascha het mandaat in de gemeenteraad zal opnemen. Zij is lerares in het basisonderwijs. Als jonge moeder van 2 kinderen staat ze zo ook midden in het leven. Natascha komt uit Veldwezelt en heeft daar haar leven helemaal opgebouwd. Natascha is iemand die haar mannetje wel zal staan.”

Fractievoorzitter Piet van Berkel: “Wij verwelkomen met veel plezier Natascha in onze fractie. Ik ben er zeker van dat zij zich snel zal inwerken en onze groep zeker zal versterken. We zullen haar ook helpen om zich te laten gelden in de raad. Dat Natascha uit Veldwezelt komt, is niet onbelangrijk voor onze fractie. Als 1 van de grootste deelgemeenten is het belangrijk om ook daar een verkozene te hebben.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is