N-VA wilt nu snel een veilgheidspact

Op 31 juli 2016

N-VA Lanaken is geschokt door de gebeurtenissen van de afgelopen dagen in Lanaken. Net voor het weekend werden er enkele auto's in brand gestoken. Vanmiddag werd pastoor Vanderlee overvallen in zijn eigen woning.

Wij willen pastoor Vanderlee een spoedig herstel toewensen. Iemand helpen die in nood is, dat zouden we allemaal doen. Als dank voor zijn hulp werd pastoor Vanderlee aangevallen. Dit is gewoonweg een laffe daad.

N-VA ijvert al meer dan 3 jaren voor een grotere veiligheid. Er hangen ondertussen camera's, er zijn verschillende Whatsapp-groepen... Maar nog steeds blijkt die niet efficiënt genoeg te werken. Er wordt de laatste tijd weinig gehoor gegeven aan oproepen van de Whatsa...pp-groepen. Ofwel komt een interventieteam te laat of verschijnt ze helemaal niet.

N-VA Lanaken wilt dat er op korte termijn werk gemaakt wordt van een veiligheidspact. Meer agenten op straat in plaats van op de kantoor, meer interventieploegen,... Er moet dringend overleg gepleegd worden met de verschillende buurgemeenten, stad Maastricht en de verschillende overheden in zowel België als Nederland. Als we het zelf niet allemaal kunnen, dan maar in samenwerking met anderen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is