440.000 euro inkomsten bij de Krieckaert? Klopt niet!

Op 8 maart 2017, over deze onderwerpen: Economie en ondernemen

Op 23/02 jl verscheen er in de krant “Het Laatste Nieuws” een artikel over de Krieckaert. Met heel veel bravoure vertelde de burgemeester dat het gemeentebestuur op 2 jaar tijd maar liefst 440.000 euro had kunnen recupereren bij de Krieckaert.

Omdat ik toch wat verbaasd was over deze cijfers, heb ik bij het gemeentebestuur de cijfers met betrekking tot de Krieckaert opgevraagd.

Hoe ik de cijfers ook draai of keer, ik kom nooit aan de 440.000 euro die de burgemeester in zijn verklaring geeft. Dan kan ik mij de vraag stellen, waar hij zijn cijfers gehaald heeft.

Inkomsten en uitgaven

De inkomsten zijn al volgt opgedeeld

 

Jaar Inkomsten
2015 9.718,15 €
2016 175.539,72 €
2017 185.000 € (gefactureerd, nog niet ontvangen)

 

Buiten deze inkomsten, heb je uiteraard ook nog de uitgaven. Elk jaar heeft men zo’n 60.000 euro aan kosten. Zonder hierbij rekening te houden met de kosten voor het personeel dat het onderhoud moet doen.

Framing

Ik vind dat de burgemeester aan framing doet, door de cijfers over de Krieckaert ongenuanceerd in de pers te brengen. En zeker als dan blijkt dat hij niet over de juiste cijfers beschikt.

Ik vraag me af wat hij hiermee wilt bereiken. Is het de bedoeling om de vorige uitbater van de Krieckaert in een slecht daglicht te stellen? Het is voor deze mensen al erg genoeg dat zij in een faillissement zitten. Extra gestigmatiseerd worden door de eigen burgemeester, kan je dan wel missen. Ik dacht dat een liberale burgemeester meer inzat met ondernemers. Maar uit alles blijkt hij heel veel geleerd te hebben van zijn grote leermeester Verhofstadt. Hoe geloofwaardig kan je dan als burgemeester nog zijn?

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is